Max Verstappen moest bandensparen tijdens de sprintrace: 'Geen ronde voluit gegaan'

Max Verstappen moest bandensparen tijdens de sprintrace: ‘Geen ronde voluit gegaan’

Max Verstappen heeft de sprintrace in Bahrein niet voluit kunnen rijden. De Nederlander moest bandensparen om de race uit te kunnen rijden. Verstappen eindigde als vierde, maar had zeker meer kunnen halen als hij voluit had gereden.

De race begon goed voor Verstappen. Hij startte vanaf de derde plaats en wist deze positie te behouden. Echter, al snel merkte hij dat hij zijn banden moest sparen. Verstappen kon niet voluit gaan omdat hij anders te veel bandenslijtage zou hebben.

Het team van Verstappen had eerder al aangegeven dat het belangrijk was om de banden goed te sparen. Dit was nodig om de race uit te kunnen rijden. Verstappen liet weten dat hij hierdoor geen ronde voluit had kunnen gaan.

Verstappen had een goede start, maar kon niet voluit gaan om de banden te sparen. Hij eindigde als vierde, maar had meer kunnen halen als hij wel voluit had gereden. Het team heeft aangegeven dat het belangrijk is om de banden goed te sparen, maar dit heeft Verstappen geen goede resultaten opgeleverd.