Kroatische minister biedt verontschuldiging aan voor ‘poging tot kus’ bij Duitse collega tijdens EU-top

De Kroatische minister van Buitenlandse Zaken, Gordan Grlić-Radman, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een incident dat plaatsvond tijdens de Europese Raad in Brussel. Het incident betrof een poging tot een kus die hij maakte bij zijn Duitse collega, Heiko Maas.

Het incident werd gefilmd en ging viraal op sociale media. Grlić-Radman bood zijn excuses aan voor het incident en zei dat hij het niet had bedoeld als een belediging of een ongepast gebaar. Hij zei ook dat hij veel respect heeft voor Maas en de Duitse regering.

De Kroatische minister zei ook dat hij zich bewust is van de verschillende culturele achtergronden en dat hij er rekening mee houdt. Hij zei ook dat hij de Duitse minister heeft gebeld om zijn excuses aan te bieden.

Hoewel Grlić-Radman zijn excuses heeft aangeboden, heeft Maas nog geen reactie gegeven op het incident. Het is onbekend of hij de verontschuldigingen heeft geaccepteerd of niet.

Het incident toont aan dat er verschillende culturele normen en waarden bestaan in Europa. Hoewel sommige mensen het gebaar misschien als ongepast beschouwen, is het belangrijk om rekening te houden met de culturele achtergrond van anderen. Alleen op die manier kunnen we een harmonieuze samenleving creëren.