Duitslandse voetbalcoach keert niet terug na slechtste WK-deelname ooit

De Duitse voetbalcoach Joachim Löw heeft aangekondigd dat hij niet terug zal keren als bondscoach van het Duitse voetbalteam na hun slechtste deelname ooit aan het WK. Löw had de leiding over het team sinds 2006 en was verantwoordelijk voor de meest succesvolle periode in de geschiedenis van het Duitse voetbal. Onder zijn leiding wonnen ze de wereldbeker in 2014 en werden ze twee keer vice-wereldkampioen.

Maar na een teleurstellende prestatie op het WK in Rusland, waar ze uitgeschakeld werden in de groepsfase, besloot Löw dat het tijd was om afscheid te nemen. Hij zei dat hij trots was op wat hij had bereikt, maar dat hij nu een nieuwe uitdaging wilde aangaan.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft aangekondigd dat ze een nieuwe bondscoach zullen zoeken die de ploeg kan leiden naar de Europese kampioenschappen in 2020. Er wordt verwacht dat de nieuwe coach een jongere, dynamischere stijl van leiding zal geven dan Löw.

Hoewel Löw’s vertrek een verlies is voor het Duitse voetbal, is er ook veel hoop dat de nieuwe coach de ploeg kan helpen om hun prestaties te verbeteren. De DFB is vastbesloten om ervoor te zorgen dat Duitsland weer een van de beste teams ter wereld wordt en hopen dat de nieuwe coach daar een belangrijke rol in zal spelen.