OV-chipkaartwebsite onbereikbaar door aanval van Russische hackers

De OV-chipkaartwebsite is onlangs onbereikbaar geworden als gevolg van een aanval van Russische hackers. De website is een belangrijk platform voor Nederlandse reizigers die de OV-chipkaart gebruiken om te reizen met het openbaar vervoer. Het is een van de meest gebruikte websites in Nederland.

De aanval werd opgemerkt door de beheerders van de website, die direct actie ondernamen om de website te herstellen. De aanval was gericht op de servers van de website en heeft geen invloed gehad op de OV-chipkaart zelf. De beheerders hebben bevestigd dat er geen persoonlijke informatie is gestolen.

De beheerders hebben ook bevestigd dat er geen andere websites of systemen zijn aangevallen. Ze hebben ook aangegeven dat er maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens gebeurt.

De OV-chipkaartwebsite is nu weer volledig operationeel en reizigers kunnen weer gebruikmaken van de website. Het is belangrijk dat reizigers hun persoonlijke informatie goed beveiligd houden en dat ze alert zijn op verdachte activiteiten. Als je vermoedt dat je persoonlijke informatie is gestolen, neem dan contact op met de beheerders van de OV-chipkaartwebsite.