EK Judo: Polling uitgeschakeld, Van Dijke en Van Lieshout doorgaan naar volgende ronde

EK Judo is een jaarlijks terugkerend evenement waar judoka’s uit verschillende landen strijden om de Europese titel. Dit jaar vond het evenement plaats in het Poolse Krakau. Afgelopen weekend waren er twee Nederlandse judoka’s die meededen aan de competitie: Anicka van Dijke en Marhinde van Lieshout.

Gelukkig hebben beide judoka’s hun eerste ronde met succes doorstaan. Van Dijke won haar partij tegen de Poolse judoka Joanna Wawrzyniak en Van Lieshout versloeg de Oekraïense judoka Anastasiia Kononova. Na deze overwinningen staan beide judoka’s in de tweede ronde.

De tweede ronde van het EK Judo is anders dan andere jaren. In plaats van dat er een loting wordt gehouden, worden er geen pollings meer gehouden. Dit betekent dat Van Dijke en Van Lieshout direct door gaan naar de volgende ronde.

De tweede ronde zal plaatsvinden op maandag 15 april. Van Dijke zal het opnemen tegen de Russische judoka Ekaterina Valkova, terwijl Van Lieshout het opneemt tegen de Franse judoka Emilie Andeol. Als beide judoka’s hun partij winnen, zullen ze door gaan naar de kwartfinale.

Het is een spannende tijd voor de Nederlandse judoka’s en we hopen dat ze succesvol zullen zijn in hun strijd om de Europese titel. Laten we hopen dat Van Dijke en Van Lieshout hun beste prestaties kunnen leveren en dat ze verder komen dan de tweede ronde.