VN-secretaris-generaal 'geschokt' door dodelijke aanval Israël op ambulance in Gaza

VN-secretaris-generaal ‘geschokt’ door dodelijke aanval Israël op ambulance in Gaza

De VN-secretaris-generaal António Guterres heeft zijn grote verontwaardiging uitgesproken over de dodelijke aanval die Israël heeft uitgevoerd op een ambulance in Gaza. De aanval vond plaats op 22 mei 2021 en heeft geresulteerd in de dood van twee Palestijnse paramedici.

Guterres heeft verklaard dat hij “diep geschokt” is door de aanval en dat hij “de waarde van het leven van alle mensen, waar ook ter wereld, respecteert”. Hij voegde eraan toe dat er geen rechtvaardiging is voor de aanval en dat hij “de internationale humanitaire wetten en principes respecteert”.

De VN-secretaris-generaal heeft ook herhaaldelijk gepleit voor een einde aan het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij heeft gezegd dat er een duurzame oplossing moet worden gevonden voor de conflicten tussen Israël en Palestina.

Guterres heeft ook verklaard dat hij “de families van de slachtoffers van de aanval zal blijven steunen” en dat hij “de internationale gemeenschap zal blijven aansporen om samen te werken om een einde te maken aan het geweld”.

De VN-secretaris-generaal benadrukt dat er een einde moet komen aan het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden en dat er een duurzame oplossing moet worden gevonden voor de conflicten tussen Israël en Palestina.