De prijs van de duurste blauwe diamant ooit te koop aangeboden.

De prijs van de duurste blauwe diamant ooit te koop aangeboden.

De duurste blauwe diamant ooit te koop aangeboden was de ‘Oppenheimer Blue’, een 14.62 karaat diamant die in 2016 voor een recordbedrag van $57.5 miljoen werd verkocht. De diamant heeft een prachtige, intense blauwe kleur en is een van de meest zeldzame diamanten ter wereld.

De Oppenheimer Blue is vernoemd naar Sir Philip Oppenheimer, een Duitse diamanthandelaar die de diamant in het begin van de 20e eeuw ontdekte. Hij verkocht de diamant aan de Britse koningin Elizabeth II, die hem later weer verkocht aan de Amerikaanse diamanthandelaar Harry Winston.

De Oppenheimer Blue is een van de meest waardevolle blauwe diamanten ter wereld. Het is een van de weinige blauwe diamanten die ooit op de markt zijn gekomen, en het is ook een van de meest kostbare. De prijs van de diamant is zo hoog omdat hij zo zeldzaam is. Er zijn maar weinig blauwe diamanten die zo groot en zo mooi zijn als de Oppenheimer Blue.

De Oppenheimer Blue is een van de meest beroemde diamanten ter wereld. Het is een symbool van luxe en status, en het is een bewijs van de waarde van diamanten. De prijs van de Oppenheimer Blue is een bewijs dat diamanten een van de meest waardevolle bezittingen ter wereld zijn.