Mainz ontslaat El Ghazi vanwege pro-Palestijnse uiting op Instagram

Mainz 05 heeft vandaag aangekondigd dat het de contracten van Anwar El Ghazi heeft beëindigd. Deze beslissing is genomen na een pro-Palestijnse uiting die El Ghazi op Instagram had gepost.

El Ghazi, die sinds 2017 voor Mainz 05 speelt, had op Instagram een foto geplaatst met de tekst: “Vrijheid voor Palestina”. Deze uiting werd gevolgd door een aantal reacties van andere gebruikers, waaronder ook een reactie van El Ghazi zelf.

Mainz 05 heeft deze uiting niet op prijs gesteld en heeft daarom besloten om de contracten van El Ghazi te beëindigen. Volgens Mainz 05 is dit een duidelijk signaal dat politieke uitingen niet worden getolereerd.

De voetballer heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uiting en heeft verklaard dat hij geen politieke boodschap wilde overbrengen. Ondanks de excuses heeft Mainz 05 besloten om de contracten van El Ghazi te beëindigen.

Het is niet de eerste keer dat Mainz 05 een speler ontslaat vanwege politieke uitingen. In 2019 werd de contracten van Jean-Philippe Mateta beëindigd nadat hij een pro-Israëlische uiting had gepost op Instagram.

Hoewel Mainz 05 duidelijk maakt dat politieke uitingen niet worden getolereerd, is het voor veel mensen een verrassing dat El Ghazi is ontslagen. Het is nog onduidelijk wat de consequenties zullen zijn voor El Ghazi en of hij nog voor een andere club gaat spelen.