Rotterdam heeft de laagste vermogens van heel Nederland

Rotterdam heeft de laagste vermogens van heel Nederland. Dit betekent dat Rotterdammers de minste financiële middelen hebben om hun levensstijl te onderhouden. Deze situatie is vooral te wijten aan de lage lonen, hoge werkloosheid en een gebrek aan goedkope woningen.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben Rotterdammers gemiddeld €14.000 minder vermogen dan Nederlanders in het algemeen. De stad heeft ook een hoger percentage mensen met een laag inkomen dan het landelijk gemiddelde. Bovendien hebben veel Rotterdammers moeite om een betaalbare woning te vinden, waardoor ze meer geld uitgeven aan huur dan aan spaargeld.

Om de situatie te verbeteren, heeft de gemeente Rotterdam verschillende maatregelen genomen. Zo bieden ze leningen aan lage inkomensgroepen om betaalbare woningen te kopen. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven om de werkloosheid te verminderen, zoals het opzetten van een werkgelegenheidsprogramma en het verstrekken van opleidingen.

Hoewel er stappen zijn gezet om de vermogensongelijkheid in Rotterdam te verminderen, is er nog veel werk aan de winkel. Er moet meer worden gedaan om de lonen te verhogen en betaalbare woningen te bouwen. Daarnaast moet er meer worden gedaan om de werkloosheid te verminderen, zodat meer mensen in staat zijn om hun levensstijl te onderhouden. Als dit gebeurt, zal Rotterdam een betere toekomst krijgen.