Nekbeschermer verplicht na dood Amerikaanse ijshockeyer in Nederland

Nekbeschermer verplicht na dood Amerikaanse ijshockeyer in Nederland

In Nederland is het verplicht geworden om een nekbeschermer te dragen bij het spelen van ijshockey, na de dood van de Amerikaanse ijshockeyer Bill Masterton. Masterton stierf in januari 1968 tijdens een wedstrijd in Nederland. Hij viel tijdens een duel en raakte zo zwaar gewond dat hij later die dag overleed.

De dood van Masterton was een schok voor de ijshockeywereld. Na zijn dood werd er gezocht naar manieren om de veiligheid van ijshockeyers te verbeteren. Een van de maatregelen die genomen werd, was het verplicht stellen van nekbeschermers.

Nekbeschermers zijn gemaakt van stevig materiaal en bedekken de nek en schouders van de speler. Ze zijn ontworpen om de kans op letsel te verminderen als een speler valt of wordt geraakt door een andere speler. De nekbeschermers zijn verplicht voor alle spelers in Nederland, ongeacht hun leeftijd of niveau.

De verplichting om een nekbeschermer te dragen is een belangrijke stap in de richting van meer veiligheid voor ijshockeyers. Hoewel het dragen van een nekbeschermer geen garantie biedt dat er geen ernstig letsel optreedt, is het wel een belangrijke stap in de richting van meer veiligheid.

De dood van Bill Masterton is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als ijshockeyers geen nekbeschermers dragen. Zijn dood heeft ervoor gezorgd dat er nu verplicht een nekbeschermer gedragen moet worden bij het spelen van ijshockey in Nederland.