Aantal mensen dat vorig jaar probeerde verzekering op te lichten: ruim tienduizend

Het aantal mensen dat vorig jaar probeerde verzekering op te lichten, is schrikbarend hoog. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben ruim tienduizend mensen geprobeerd verzekering op te lichten.

De cijfers laten een duidelijke stijging zien ten opzichte van het jaar ervoor. In 2018 werd er nog door ongeveer 8.000 mensen geprobeerd verzekering op te lichten. Dit betekent dat er in 2019 bijna een verdubbeling is geweest.

Deze stijging is vooral te wijten aan de toename van het aantal mensen dat zich schuldig maakt aan fraude met verzekeringen. Het CBS meldt dat de meeste fraudeurs zich schuldig maken aan het opgeven van valse informatie om zo een lagere premie te krijgen. Ook worden er steeds vaker verzekeringspolissen opgezet met valse gegevens.

Het is belangrijk dat consumenten zich bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn aan het opgeven van valse informatie bij het afsluiten van een verzekering. Als consumenten zich hier niet bewust van zijn, kunnen ze geconfronteerd worden met hoge boetes en straffen.

Om consumenten te helpen bij het afsluiten van een verzekering, heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. Zo is er een website gelanceerd waar consumenten informatie kunnen vinden over de verschillende verzekeringen en hun voorwaarden. Ook is er een speciale lijn geopend waar consumenten terecht kunnen met al hun vragen over verzekeringen.

Het is duidelijk dat er meer moet worden gedaan om fraude met verzekeringen tegen te gaan. De overheid moet meer maatregelen nemen om consumenten bewust te maken van de risico’s die verbonden zijn aan het opgeven van valse informatie bij het afsluiten van een verzekering. Alleen op deze manier kan de stijging van het aantal mensen dat probeert verzekering op te lichten, worden gestopt.