ING’s rentebeleid leidt tot miljardenwinst

ING heeft een aanzienlijke winst geboekt dankzij het rentebeleid dat het bankbedrijf heeft gevolgd. De winst bedroeg in 2019 bijna €3 miljard. Dit is een stijging van €1,2 miljard ten opzichte van de winst in 2018.

Het rentebeleid van ING is gericht op het verhogen van de rente die het bedrijf krijgt voor leningen. Door de rente te verhogen, krijgt ING meer geld voor de leningen die het bedrijf verstrekt. Dit leidt ertoe dat ING meer geld verdient uit rente-inkomsten.

Daarnaast heeft ING ook geïnvesteerd in andere financiële instrumenten, zoals obligaties. Door deze investeringen heeft ING ook geld verdiend door de rente die het bedrijf kreeg op de obligaties.

ING heeft ook geld verdiend door de verkoop van beleggingsproducten aan klanten. Door de verkoop van beleggingsproducten heeft ING geld verdiend door commissies en andere vergoedingen.

Het rentebeleid van ING heeft dus geleid tot een aanzienlijke winst voor het bedrijf. Door de rente te verhogen, heeft ING meer geld verdiend uit rente-inkomsten en door de verkoop van beleggingsproducten. Daarnaast heeft ING ook geld verdiend door de investeringen in obligaties.