Amnesty ziet vooruitgang in WK-toewijzing Saoedi-Arabië, maar blijft kritisch

Amnesty ziet vooruitgang in WK-toewijzing Saoedi-Arabië, maar blijft kritisch

Amnesty International heeft vooruitgang gezien in de toewijzing van het Wereldkampioenschap voetbal 2022 aan Saoedi-Arabië, maar blijft kritisch over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty heeft gezegd dat de toewijzing een kans biedt om de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië te verbeteren, maar dat er nog steeds veel werk aan de winkel is.

Volgens Amnesty heeft de Saoedische regering belangrijke stappen gezet om de mensenrechtensituatie te verbeteren, waaronder het vrijgeven van gevangenen, het verminderen van de doodstraf en het verbeteren van de toegang tot rechtsbijstand. Maar Amnesty benadrukt dat er nog steeds veel werk aan de winkel is.

Amnesty zegt dat de Saoedische regering meer moet doen om ervoor te zorgen dat mensenrechten worden gerespecteerd en dat mensen die mensenrechten verdedigen vrijheid van meningsuiting en verenigingsvrijheid hebben. Ook moeten er meer maatregelen worden genomen om discriminatie op basis van gender, seksuele geaardheid en religie tegen te gaan.

Amnesty zegt dat het Wereldkampioenschap voetbal 2022 een kans biedt om de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië te verbeteren. Het is belangrijk dat de internationale gemeenschap druk uitoefent op de Saoedische regering om ervoor te zorgen dat mensenrechten worden gerespecteerd. Alleen dan kan het Wereldkampioenschap voetbal 2022 een succes worden.