Griekspoor verrast met zege in Parijs na voorbeeld van Van de Zandschulp

Griekspoor verrast met zege in Parijs na voorbeeld van Van de Zandschulp

Gisteren heeft de Nederlandse tennisser Botic van de Zandschulp een verrassende overwinning geboekt op de Franse Open. De 21-jarige Griekspoor, die voor het eerst deelnam aan het toernooi, versloeg de nummer twee van de wereld, Dominic Thiem, in twee sets.

Van de Zandschulp begon het toernooi met een overwinning op de Amerikaan John Isner. In de tweede ronde versloeg hij de Argentijn Diego Schwartzman. In de derde ronde versloeg hij de Serviër Dusan Lajovic.

In de kwartfinale versloeg hij de Tsjech Tomas Berdych, waardoor hij zich plaatste voor de halve finale. Daar versloeg hij de Spaanse Rafael Nadal in vier sets.

In de finale stond Van de Zandschulp tegenover Dominic Thiem. Na een spannende wedstrijd won hij met 6-4, 6-3. Met deze overwinning is Van de Zandschulp de eerste Nederlander sinds Richard Krajicek in 1996 die de Franse Open wint.

Van de Zandschulp heeft met zijn overwinning bewezen dat hij een waardig opvolger is van Richard Krajicek. Hij heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is en dat hij in staat is om te winnen van de beste spelers ter wereld.

Met zijn overwinning heeft Van de Zandschulp ook een voorbeeld gesteld voor andere Nederlandse tennissers. Hij heeft laten zien dat met hard werken en doorzettingsvermogen alles mogelijk is.

Van de Zandschulp heeft bewezen dat hij een grote toekomst heeft in het tennisspel. Hij heeft laten zien dat hij een geduchte concurrent is voor andere top spelers en dat hij in staat is om grote toernooien te winnen.