Koning Felipe VI geeft dochter Leonor (18) de hoogste Spaanse onderscheiding.

Koning Felipe VI geeft dochter Leonor (18) de hoogste Spaanse onderscheiding.

Koning Felipe VI heeft zijn dochter Leonor (18) de hoogste Spaanse onderscheiding gegeven. De koningin van Spanje gaf de onderscheiding aan haar dochter tijdens een ceremonie in Madrid.

De onderscheiding, die de Orde van de Koningin Isabella genoemd wordt, is de hoogste onderscheiding die een burger in Spanje kan krijgen. Het is een erkenning voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Spaanse samenleving.

Leonor is de eerste persoon die deze onderscheiding krijgt sinds haar vader, Koning Felipe VI, de troon besteeg in 2014. De ceremonie werd bijgewoond door leden van de koninklijke familie, waaronder Leonor’s moeder, Koningin Letizia.

Tijdens de ceremonie sprak Koning Felipe VI over de verdiensten van zijn dochter en benadrukte hij hoe trots hij was op haar prestaties. Hij zei dat Leonor een voorbeeld is voor andere jonge Spanjaarden en dat ze een belangrijke bijdrage levert aan de Spaanse samenleving.

De Orde van de Koningin Isabella is een prestigieuze onderscheiding die alleen wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Spanje. Leonor is daarom een grote eer toegekend. Ze is nu officieel een lid van de Orde en zal voortaan als een ambassadeur voor Spanje fungeren.

Koning Felipe VI heeft Leonor met deze onderscheiding laten zien hoe trots hij op haar is en hoeveel waarde hij hecht aan haar verdiensten voor Spanje. Het is duidelijk dat Leonor een belangrijke rol speelt in de toekomst van het koninkrijk.