Franse Handelaar Verkoopt Masker voor 4,2 Miljoen Euro op Veiling

Op een veiling in Parijs heeft een Franse handelaar een masker voor 4,2 miljoen euro verkocht. Het masker is gemaakt van een zeldzaam type ivoor en is meer dan 500 jaar oud. Het masker is gesneden in de vorm van een leeuw en heeft een gouden kroon.

Het masker is afkomstig uit Afrika en is gemaakt door de Yoruba-stam. Het masker is een van de meest waardevolle stukken ivoor die ooit op een veiling zijn verkocht. De Franse handelaar, die anoniem wil blijven, was erg blij met de verkoop en zei dat hij het masker al jaren wilde kopen.

De verkoop van het masker heeft veel discussie opgeroepen over de handel in ivoor. Sommige mensen zijn tegen de handel in ivoor omdat het schadelijk is voor de dieren die het ivoor produceren. Anderen zeggen dat het verkopen van ivoor een goede manier is om de economie te stimuleren.

Hoe dan ook, de verkoop van het masker laat zien dat er veel waarde wordt gehecht aan antieke stukken ivoor. Het masker is een uniek stuk dat eeuwenlang is bewaard gebleven en nu een nieuw thuis heeft gevonden.