Oranje wint krappe wedstrijd tegen Schotland en profiteert van Engelse nederlaag in aanloop naar Spelen

Oranje wint krappe wedstrijd tegen Schotland en profiteert van Engelse nederlaag in aanloop naar Spelen

Afgelopen zaterdag heeft het Nederlandse voetbalelftal een krappe overwinning behaald tegen Schotland. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Oranje. De Nederlandse ploeg profiteerde van de nederlaag van Engeland tegen Tsjechiƫ, waardoor zij nu op de tweede plaats staan in hun groep.

De wedstrijd begon met een goede aanval van Oranje. Na een kwartier spelen werd de score geopend door Memphis Depay, die de bal in de linkerbovenhoek schoot. Schotland kwam terug in de wedstrijd na een penalty in de tweede helft. Maar Oranje bleef aanvallen en kreeg uiteindelijk de winnende goal van Georginio Wijnaldum.

Deze overwinning is belangrijk voor Oranje, omdat zij nu op de tweede plaats staan in hun groep. Dit betekent dat zij een goede kans hebben om door te gaan naar de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar.

Oranje heeft nog twee wedstrijden te gaan in hun groep. Als zij deze wedstrijden winnen, zullen zij zeker door gaan naar Tokio. Maar als zij verliezen, zullen zij afhankelijk zijn van de resultaten van andere landen.

Het Nederlandse team heeft een goede prestatie geleverd tegen Schotland en heeft nu een goede kans om door te gaan naar Tokio. Als zij hun laatste twee wedstrijden winnen, zullen zij zich verzekeren van een plek op de Olympische Spelen.