FC Utrecht haalt met bekerzege op RKC lichtpuntje uit matige Eredivisie-start

FC Utrecht haalt met bekerzege op RKC lichtpuntje uit matige Eredivisie-start

FC Utrecht heeft afgelopen dinsdag een lichtpuntje uit de matige start van de Eredivisie-competitie gehaald. De ploeg van trainer/coach John van den Brom won met 3-0 van RKC Waalwijk in de kwartfinale van de KNVB Beker.

De wedstrijd begon goed voor FC Utrecht. Na een kwartier spelen opende Gyrano Kerk de score. Na rust verdubbelde Simon Gustafson de voorsprong van FC Utrecht. In de slotfase maakte Sander van de Streek de 3-0.

Met deze overwinning heeft FC Utrecht zichzelf een lichtpuntje bezorgd in een matige start van de Eredivisie-competitie. De ploeg staat momenteel op de twaalfde plaats met slechts twee punten uit vijf wedstrijden.

De volgende ronde van de KNVB Beker zal FC Utrecht spelen tegen AZ. De wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 12 november. De ploeg van John van den Brom heeft dus nog een kans om het seizoen te redden door een goede prestatie in de bekerwedstrijd.

Het is duidelijk dat FC Utrecht nog een lange weg te gaan heeft om de matige start van het seizoen goed te maken. Maar met deze bekerzege op RKC Waalwijk hebben ze in ieder geval een lichtpuntje uit de donkere wolken gehaald.