Mabel-familie zakt flink in Quote 500, Oranjes op plek tien in lijst rijkste families

De Mabel-familie is een van de meest invloedrijke families van Nederland. Ze staan al jaren bovenaan de Quote 500, de jaarlijkse lijst van de rijkste Nederlanders. Maar dit jaar is er een grote verandering. De Mabels zijn flink gedaald in de lijst en staan nu op plek tien.

De Quote 500 is een jaarlijkse lijst van de 500 rijkste Nederlanders. De lijst wordt samengesteld door het tijdschrift Quote, dat al meer dan 30 jaar bestaat. De lijst is een goede indicatie van de vermogensverdeling in Nederland.

De Mabel-familie heeft jarenlang bovenaan de lijst gestaan, maar dit jaar is er een grote verandering. De familie is flink gedaald in de lijst en staat nu op plek tien. De Oranjes staan nu bovenaan de lijst, met een vermogen van ruim 9 miljard euro.

De daling van de Mabels is vooral te wijten aan de economische crisis. De familie heeft veel geïnvesteerd in aandelen en vastgoed, waardoor ze flink geleden hebben onder de crisis. Ook hebben ze hun vermogen verspreid over verschillende bedrijven, waardoor het moeilijker is om hun vermogen te schatten.

Hoewel de Mabel-familie flink gedaald is in de lijst, blijft het een van de meest invloedrijke families van Nederland. Ze hebben nog steeds veel invloed op het bedrijfsleven en de politiek. Ook blijven ze een belangrijke speler in de Nederlandse economie.

Het is interessant om te zien dat de Oranjes bovenaan de lijst staan. Hoewel ze geen directe invloed hebben op het bedrijfsleven of de politiek, hebben ze wel een grote invloed op de Nederlandse cultuur. Ze zijn een symbool van nationale trots en staan bekend om hun gulle filantropie.

Het is duidelijk dat er veel veranderd is in de Quote 500-lijst dit jaar. De Mabel-familie is flink gedaald en de Oranjes staan nu bovenaan de lijst. Hoewel er veel veranderd is, blijft de Mabel-familie een van de meest invloedrijke families van Nederland en blijven de Oranjes een symbool van nationale trots.