Joran van der Sloot keert terug naar Peru om verdere strafuitvoering af te maken

Joran van der Sloot keert terug naar Peru om verdere strafuitvoering af te maken

Joran van der Sloot, een Nederlandse man die in 2010 werd veroordeeld voor de moord op Stephany Flores Ramirez in Peru, keert terug naar het land om de resterende strafuitvoering af te maken. Van der Sloot werd in juni 2010 veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op Flores Ramirez, die hij in mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima had vermoord.

Van der Sloot had eerder aangeboden om naar Peru terug te keren om de resterende strafuitvoering af te maken, maar de Peruaanse autoriteiten hadden dit aanbod geweigerd. Echter, na jaren van onderhandelingen hebben de Peruaanse autoriteiten besloten om Van der Sloot toestemming te geven om terug te keren naar Peru.

Van der Sloot zal worden overgebracht naar een gevangenis in Lima, waar hij de resterende strafuitvoering zal afmaken. Hij zal ook worden onderworpen aan een reeks psychologische tests om te bepalen of hij geschikt is om de resterende strafuitvoering af te maken.

Het is belangrijk om te vermelden dat Van der Sloot al eerder had aangeboden om terug te keren naar Peru om de resterende strafuitvoering af te maken, maar dat dit aanbod door de autoriteiten was geweigerd. Dit is waarschijnlijk omdat de Peruaanse autoriteiten bang waren dat Van der Sloot opnieuw een misdaad zou plegen als hij terugkeerde naar Peru.

Hoewel Van der Sloot nu terugkeert naar Peru om de resterende strafuitvoering af te maken, is het belangrijk om te vermelden dat hij nog steeds verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway in Aruba in 2005. Van der Sloot is nooit veroordeeld voor deze misdaad, maar hij blijft een verdachte in deze zaak.