Lionel Messi wint achtste Gouden Bal en vergroot voorsprong op Cristiano Ronaldo

Lionel Messi heeft op dinsdag 3 december 2019 voor de achtste keer de Gouden Bal gewonnen. De Argentijnse voetballer van FC Barcelona is hiermee de recordhouder van het prestigieuze prijzenfestijn. Messi had de meeste stemmen van een internationale jury van journalisten, waardoor hij Cristiano Ronaldo versloeg, die de tweede plaats bezet.

De Gouden Bal is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld. Messi heeft de prijs al zeven keer eerder gewonnen, waaronder vorig jaar. Met zijn achtste overwinning heeft hij zijn voorsprong op Ronaldo vergroot, die de prijs vijf keer heeft gewonnen.

Messi heeft een indrukwekkende lijst met prestaties opgebouwd in 2019. Hij was topscorer in La Liga en de Champions League, waar hij ook de meeste assists had. Daarnaast won hij met FC Barcelona de Spaanse Super Cup en de Spaanse beker.

Messi was ook een van de beste spelers van het Argentijnse nationale team. Hij scoorde twee doelpunten in de Copa America, waarmee Argentinië de finale bereikte. Hoewel Argentinië uiteindelijk verloor van Brazilië, was Messi een van de beste spelers van het toernooi.

Met zijn achtste Gouden Bal-overwinning heeft Messi zijn status als een van de beste voetballers aller tijden versterkt. Hij heeft nu een voorsprong op Ronaldo, die de tweede plaats bezet met vijf Gouden Ballen. Als Messi zijn prestaties in 2020 kan voortzetten, zal hij waarschijnlijk nog meer prijzen winnen.