Duitse politicus gearresteerd wegens het gebruik van nazi-symbolen, uren voor zijn immuniteit ingaat

De Duitse politicus, Andreas Kalbitz, is gearresteerd wegens het gebruik van nazi-symbolen, uren voor zijn immuniteit ingaat. Kalbitz is een prominente figuur in de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD).

Kalbitz werd gearresteerd na een incident in een café in Berlijn. Volgens de politie was hij betrokken bij het gebruik van nazi-symbolen, waaronder een swastika. Hij werd gearresteerd op verdenking van het overtreden van de wet op het verbod van nazi-symbolen.

Kalbitz had een immuniteit als lid van de Duitse Bondsdag, maar deze zou pas ingaan op 1 juli. De politie heeft hem gearresteerd voordat de immuniteit inging.

De arrestatie van Kalbitz heeft veel kritiek opgeleverd van mensen die zich zorgen maken over de toenemende extreem-rechtse sentimenten in Duitsland. Velen vrezen dat de AfD de komende jaren meer invloed zal krijgen.

De arrestatie van Kalbitz is een duidelijk signaal dat de Duitse autoriteiten niet tolereren dat nazi-symbolen worden gebruikt. Het is een stap in de goede richting om te voorkomen dat extreem-rechtse ideologieën verder verspreid worden in Duitsland.