PSV boekt mede dankzij jubileumtreffer Madueke eenvoudige zege op NEC

PSV boekt mede dankzij jubileumtreffer Madueke eenvoudige zege op NEC


PSV heeft zondag, een week na de 4-2-nederlaag tegen FC Groningen, simpel gewonnen van NEC. Noni Madueke verzorgde in het Philips Stadion het slotakkoord met de drieduizendste thuistreffer voor de Eindhovenaren in de Eredivisie: 3-0.

PSV was veel sterker dan NEC en dat kwam snel tot uitdrukking in de score. Anwar El Ghazi promoveerde een voorzet van Cody Gakpo tot doelpunt. Vlak na rust verdubbelde Luuk de Jong de voorsprong door een strafschop koelbloedig te benutten. Madueke maakte vlak voor tijd de laatste treffer.

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij sloot zodoende een wisselvallige week af. Na de forse nederlaag in Groningen boekte PSV donderdag namelijk een verrassende 2-0-zege op Arsenal in de Europa League. Daardoor is PSV al zeker van overwintering in het Europese clubtoernooi.

Met de zege op NEC nadert PSV koploper Ajax tot een punt. De Amsterdammers komen dit weekend niet in actie, vanwege hun afsluitende Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC. De KNVB besloot het duel met Vitesse te verplaatsen, zodat Ajax zich optimaal kon voorbereiden op het Europese duel van dinsdag.

Anwar El Ghazi viert uitbundig zijn openingstreffer.

De Jong opnieuw belangrijk voor PSV

De Jong begon voor het eerst sinds 13 augustus in de basis bij PSV. De spits kampte de voorbije periode met een blessure, maar fungeerde in de afgelopen drie duels al als invaller. Afgelopen donderdag maakte De Jong de 2-0 voor de Eindhovenaren tegen Arsenal in de Europa League.

PSV verloor in eigen huis nog nooit van NEC in de Eredivisie en ook zondagmiddag kwam de thuisploeg snel op voorsprong. El Ghazi reageerde alert op een voorzet van Gakpo en plaatste de bal buiten bereik van doelman Jasper Cillessen.

Even later leek De Jong zijn basisrentree op te luisteren met een kopgoal na een voorzet van Gakpo, maar de VAR zette een streep door de treffer. Gakpo stond voorafgaand aan het doelpunt buitenspel.

Meteen na rust scoorde De Jong alsnog. Philippe Sandler vloerde Xavi Simons, waarna scheidsrechter Martin van den Kerkhof naar de stip wees. Ook na het bekijken van de beelden bleef de arbiter bij zijn besluit. De Jong verschalkte vervolgens Cillessen, die nog nooit een strafschop keerde in de Eredivisie (tien penalty’s).

Iván Márquez had een kwartier voor tijd een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar de verdediger kopte van dichtbij naast. Madueke maakte aan alle twijfels een einde door de drieduizendste goal van PSV in de Eredivisie te maken, opnieuw op aangeven van Gakpo.

Eredivisie-duels dit weekeinde:

  • Zaterdag: Heerenveen-FC Utrecht 1-2
  • Zaterdag Sparta-Fortuna 3-1
  • Zaterdag: Go Ahead-Excelsior 3-1
  • Zondag: FC Emmen-FC Groningen 0-0
  • Zondag: PSV-NEC 3-0
  • Zondag: FC Twente-RKC 3-0
  • Zondag 16.45 uur: AZ-FC Volendam

Eerder


Lees meer over:

PSVNECEredivisieVoetbal