G7 publiceert gedragscode om kunstmatige intelligentie te reguleren

De G7, een groep van de zeven meest geavanceerde economieën ter wereld, heeft een gedragscode gepubliceerd om kunstmatige intelligentie (AI) te reguleren. De code is bedoeld om ervoor te zorgen dat AI ethisch en verantwoord wordt gebruikt.

De G7-leden hebben de gedragscode ontwikkeld om ervoor te zorgen dat AI wordt gebruikt voor het algemeen welzijn en de rechten van mensen. De code bevat richtlijnen voor het ontwikkelen en gebruiken van AI-systemen, waaronder het vermijden van discriminatie, het waarborgen van de privacy van gebruikers en het vermijden van schade aan mensen.

De G7-leden hopen dat de code andere landen en bedrijven zal aansporen om vergelijkbare richtlijnen te volgen. Het doel is om ervoor te zorgen dat AI ethisch en verantwoord wordt gebruikt, zodat het algemeen welzijn en de rechten van mensen worden gerespecteerd.

De G7-leden benadrukken dat de code slechts een begin is en dat er meer werk moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat AI op een verantwoorde manier wordt gebruikt. Ze hopen dat hun initiatief andere landen en bedrijven zal inspireren om vergelijkbare richtlijnen te volgen.

De publicatie van de gedragscode is een belangrijke stap in de richting van het reguleren van kunstmatige intelligentie. Het is een duidelijk signaal dat de G7-leden serieus werken aan het waarborgen van het algemeen welzijn en de rechten van mensen.