Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak in Toneeladaptatie van Virginia Woolf’s ‘Mrs. Dalloway’

Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak zijn twee Nederlandse acteurs die samenwerken aan een toneeladaptatie van Virginia Woolf’s ‘Mrs. Dalloway’. Deze toneeladaptatie, die in première gaat op 4 april 2019 in het Amsterdamse theater De Meervaart, is een bewerking van de gelijknamige roman uit 1925.

De roman ‘Mrs. Dalloway’ vertelt het verhaal van Clarissa Dalloway, een Engelse aristocrate die een feest organiseert ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Het verhaal gaat over de complexe relaties tussen de personages en hun zoektocht naar vrijheid, liefde en identiteit.

Sanne Wallis de Vries speelt de hoofdrol van Clarissa Dalloway. Zij is een veelzijdige actrice die al vele rollen heeft gespeeld in films, televisieseries en toneelstukken. Bas Hoeflaak speelt Septimus Warren Smith, een oorlogsveteraan die lijdt aan posttraumatische stressstoornis. Hoeflaak is een ervaren acteur die al vele rollen heeft gespeeld in films, televisieseries en toneelstukken.

De toneeladaptatie van ‘Mrs. Dalloway’ wordt geregisseerd door regisseur Lotte van den Berg. Zij is een veelgeprezen regisseur die bekend staat om haar innovatieve benadering van klassieke literatuur. De productie zal worden geproduceerd door het Nederlandse theatergezelschap Het Nationale Toneel.

De toneeladaptatie van ‘Mrs. Dalloway’ belooft een unieke ervaring te worden. Het publiek kan genieten van de prachtige acteerprestaties van Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak, terwijl ze meeleven met het verhaal van Clarissa Dalloway en haar zoektocht naar vrijheid, liefde en identiteit.