Thalys-verstoringen door val van bovenleiding bij Rotterdam in ochtend

spits

De ochtendspits op dinsdag 13 augustus 2019 werd voor veel reizigers met de Thalys een ramp. Door een val van de bovenleiding bij Rotterdam stond het hele netwerk stil. De verstoring begon om 6.30 uur en duurde tot 11.30 uur. Alle treinen tussen Rotterdam en Amsterdam werden gecanceld.

De bovenleiding is een essentieel onderdeel van het spoorwegnetwerk. Het is verantwoordelijk voor het leveren van stroom aan de treinen. Als deze valt, kunnen treinen niet meer rijden.

De verstoring had grote gevolgen voor de reizigers. De meeste treinen tussen Rotterdam en Amsterdam werden gecanceld, waardoor veel reizigers hun bestemming niet konden bereiken. Ook de treinen die wel reden, liepen veel vertraging op.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) probeerde de problemen te verhelpen door bussen in te zetten om reizigers naar hun bestemming te brengen. Ook werd er geprobeerd om reizigers met andere treinverbindingen naar hun bestemming te brengen.

De NS heeft excuses aangeboden aan de reizigers voor de verstoring en beloofd dat ze hun best zullen doen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevolgen van storingen in het spoorwegnetwerk. Als we er rekening mee houden, kunnen we ons beter voorbereiden op eventuele problemen.