Zorgpersoneel vertoont minder ziekteverzuim in het derde kwartaal

Het derde kwartaal van 2020 was een bijzonder jaar voor veel mensen. Door de uitbraak van het coronavirus werden veel bedrijven gedwongen om hun personeel te laten thuiswerken. Hoewel dit voor sommige bedrijven een uitdaging was, bleek het voor zorgpersoneel een grote opluchting. Uit onderzoek blijkt dat zorgpersoneel in het derde kwartaal van 2020 minder ziekteverzuim vertoonde dan in voorgaande kwartalen.

De vermindering van ziekteverzuim onder zorgpersoneel is vooral te danken aan de veranderingen die de coronacrisis met zich meebracht. Zo werd er bijvoorbeeld meer flexibiliteit geboden aan het personeel, waardoor ze meer controle hadden over hun werktijden. Ook werd er meer aandacht besteed aan het mentale welzijn van het personeel, waardoor ze minder stress ervoeren.

Daarnaast heeft de vermindering van het ziekteverzuim ook voordelen voor de patiënten. Door minder ziekteverzuim kunnen zorgverleners meer tijd besteden aan hun patiënten, wat resulteert in betere zorg en een hogere kwaliteit van leven voor de patiënten.

Hoewel de vermindering van het ziekteverzuim onder zorgpersoneel een positief effect heeft gehad op de gezondheid en het welzijn van patiënten, is het belangrijk dat er blijvende maatregelen worden genomen om het verzuim onder zorgpersoneel te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door meer flexibiliteit te bieden, meer aandacht te besteden aan mentale gezondheid en door het personeel te voorzien van voldoende rust. Als deze maatregelen worden genomen, kan het ziekteverzuim onder zorgpersoneel in de toekomst nog verder worden verminderd.