Michael van Gerwen kritisch over organisatie EK darts: 'Geen enkele autoriteit aanwezig'

Michael van Gerwen kritisch over organisatie EK darts: ‘Geen enkele autoriteit aanwezig’

Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld in darts, heeft kritiek geuit op de organisatie van het Europese Kampioenschap darts. Volgens Van Gerwen was er geen enkele autoriteit aanwezig bij het evenement.

Van Gerwen, die als winnaar uit de bus kwam bij het EK darts, was niet te spreken over de organisatie. “Er was geen enkele autoriteit aanwezig. Er waren geen regels en er was geen controle. Het was een grote chaos,” aldus Van Gerwen.

De Nederlandse darter is van mening dat er meer aandacht had moeten zijn voor de organisatie van het evenement. “Het was een grote teleurstelling dat er geen enkele autoriteit aanwezig was om de regels te handhaven. Dit had een negatief effect op de kwaliteit van het toernooi,” aldus Van Gerwen.

Van Gerwen benadrukt dat hij niet tegen het organiseren van toernooien is, maar dat er meer aandacht moet zijn voor de organisatie. “Het is belangrijk dat er regels en controles zijn om ervoor te zorgen dat het toernooi eerlijk verloopt. Als er geen autoriteit is, dan kunnen er problemen ontstaan,” aldus Van Gerwen.

Van Gerwen hoopt dat de organisatie van het EK darts in de toekomst beter wordt georganiseerd. “Het is belangrijk dat er meer aandacht is voor de organisatie van toernooien. Alleen dan kunnen we eerlijke toernooien organiseren,” besluit Van Gerwen.