Aantal Nederlanders zonder aanvullende fysioverzekering neemt toe

De laatste jaren is er een duidelijke stijging te zien in het aantal Nederlanders dat geen aanvullende fysioverzekering heeft. Dit komt voornamelijk door de stijgende kosten van deze verzekeringen. Deze stijging heeft gevolgen voor veel mensen die gebruik maken van fysiotherapie.

Aanvullende fysioverzekeringen zijn verzekeringen die mensen kunnen afsluiten om de kosten van fysiotherapie te vergoeden. Deze verzekeringen kunnen een aanzienlijk deel van de kosten vergoeden, wat betekent dat mensen minder uit eigen zak hoeven te betalen. Helaas stijgen de kosten van deze verzekeringen elk jaar, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om geen aanvullende fysioverzekering af te sluiten.

Het gevolg hiervan is dat veel mensen die gebruik maken van fysiotherapie meer uit eigen zak moeten betalen. Dit kan een groot financieel probleem zijn voor mensen met een lager inkomen, omdat ze niet in staat zijn om de hoge kosten te betalen. Ook voor mensen met een chronische aandoening kan dit een probleem zijn, omdat ze vaak meer behandeling nodig hebben en daardoor meer kosten moeten maken.

Om dit probleem op te lossen, is het belangrijk dat er meer wordt gedaan om de kosten van aanvullende fysioverzekeringen te verlagen. Er zijn al verschillende initiatieven opgestart om dit te bereiken, maar er is nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot betaalbare fysiotherapie.