Lyon-trainer Grosso gewond na bekogeling spelersbus, duel in Marseille afgelast

Lyon-trainer Grosso gewond na bekogeling spelersbus, duel in Marseille afgelast

De Franse voetbalclub Olympique Lyonnais heeft een schokkende gebeurtenis meegemaakt. Tijdens de reis naar Marseille voor hun wedstrijd tegen Olympique de Marseille, werd de spelersbus bekogeld met stenen. Hierbij raakte trainer Rudi Garcia gewond. De wedstrijd is daarom afgelast.

De spelersbus was op weg naar het stadion toen hij bekogeld werd met stenen. Er ontstond een grote chaos en de politie moest ingrijpen. Ondanks dat de spelers en stafleden zich in de bus verschansten, raakte de trainer gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

De Franse voetbalbond heeft direct besloten om de wedstrijd af te gelasten. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de oorzaak van de bekogeling. Er wordt vermoed dat het een actie was van een aantal supporters van Olympique de Marseille.

Deze gebeurtenis is een schokkende ontwikkeling voor de Franse voetbalwereld. Het is niet de eerste keer dat er ongeregeldheden plaatsvinden rondom wedstrijden. Er is daarom veel kritiek op de Franse voetbalbond, die niet genoeg doet om dit soort incidenten te voorkomen.

Het is nog onduidelijk wanneer de wedstrijd tussen Olympique Lyonnais en Olympique de Marseille alsnog gespeeld zal worden. De Franse voetbalbond zal hierover binnenkort meer informatie bekendmaken.