Netanyahu bevestigt dat Israëlische troepen de tweede fase van hun operatie in Gaza zijn begonnen

Netanyahu bevestigt dat Israëlische troepen de tweede fase van hun operatie in Gaza zijn begonnen

Premier Benjamin Netanyahu heeft bevestigd dat Israëlische troepen de tweede fase van hun militaire operatie in Gaza zijn begonnen. De operatie begon op dinsdagavond, nadat Israëlische luchtaanvallen eerder die dag hadden plaatsgevonden.

De Israëlische premier zei dat de operatie gericht is op het verminderen van de raketaanvallen vanuit Gaza op Israël. Hij zei dat de operatie gericht is op het verminderen van de aanwezigheid van Hamas in Gaza en het verminderen van hun capaciteit om aanvallen te lanceren.

Netanyahu zei ook dat Israël niet van plan is om Gaza binnen te vallen, maar dat het doel is om de aanvallen te stoppen. Hij zei dat Israël bereid is om een vredesakkoord te sluiten met Hamas, maar dat Hamas de aanvallen moet staken voordat er een akkoord kan worden bereikt.

De Israëlische premier benadrukte ook dat Israël geen oorlog wil met de Palestijnen, maar dat het doel is om de veiligheid van Israël te waarborgen. Hij zei ook dat Israël bereid is om humanitaire hulp te verlenen aan de Palestijnen in Gaza.

De operatie komt na een reeks raketaanvallen vanuit Gaza op Israël, waaronder een aanval op een Israëlisch dorp waarbij twee burgers omkwamen. De aanval was de meest ernstige in meer dan een jaar tijd. De Israëlische regering heeft gezegd dat Hamas verantwoordelijk is voor de aanval en dat het antwoord daarop militair zal zijn.