Vier gewonden na frontale botsing tussen ambulance met patiënt en auto in Groningen

In de provincie Groningen is dinsdagavond een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een ambulance met een patiënt aan boord is frontaal gebotst met een auto. Daarbij zijn vier personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Nieuwe Ebbingestraat en de Oosterstraat in Groningen. De ambulance was op weg naar het UMCG, het Universitair Medisch Centrum Groningen. De auto reed over de Nieuwe Ebbingestraat toen de botsing plaatsvond.

De brandweer heeft de vier gewonden uit de auto en de ambulance bevrijd. Ze zijn naar het UMCG gebracht voor verdere behandeling. De omstandigheden waaronder het ongeval gebeurde zijn nog niet bekend.

De politie heeft direct na het ongeval een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Er is ook een getuige gezocht die meer informatie kan geven over wat er precies is gebeurd.

Het ongeval heeft veel verkeershinder veroorzaakt in de omgeving van de kruising. De politie heeft daarom gevraagd aan automobilisten om de omgeving te mijden en andere routes te nemen.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van de vier personen zijn. De politie heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over het ongeval.