Oud-vicepresident van Trump, Pence, staakt poging om president van de Verenigde Staten te worden.

Op 5 januari 2021 heeft Mike Pence, de oud-vicepresident van Donald Trump, zijn poging gestaakt om president van de Verenigde Staten te worden. Pence was een trouwe bondgenoot van Trump tijdens diens presidentschap, maar hij werd geconfronteerd met een dilemma toen Trump hem vroeg om de verkiezingsuitslag te veranderen.

Pence heeft duidelijk gemaakt dat hij geen macht heeft om de verkiezingsuitslag te veranderen. In plaats daarvan heeft hij een verklaring afgegeven waarin hij zei dat hij de grondwet zou volgen en de verkiezingsuitslag zou accepteren.

Hoewel Pence een trouwe bondgenoot van Trump was, was hij het niet eens met diens poging om de verkiezingsuitslag te veranderen. Hij heeft herhaaldelijk benadrukt dat hij de grondwet en de rechtsstaat respecteert en dat hij de verkiezingsuitslag zal accepteren.

Pence’s beslissing om de poging om president te worden te staken, is een duidelijk teken dat hij niet bereid is om de grondwet te overtreden. Hij heeft laten zien dat hij een man van integriteit is en dat hij bereid is om zijn principes te handhaven, zelfs als dat betekent dat hij afstand moet nemen van Trump.

Hoewel Pence niet langer president van de Verenigde Staten zal worden, heeft hij laten zien dat hij een man is die zijn principes hoog houdt en bereid is om de juiste beslissingen te nemen, zelfs als die moeilijk zijn.