De Jong valt verrassend af bij kwalificatie op 3.000 meter, Schouten staat apart

De atleet Jorrit de Jong heeft vandaag verrassend afgevallen bij de kwalificatie voor de 3.000 meter op de Nederlandse atletiek kampioenschappen. De verwachtingen waren hoog gespannen, aangezien De Jong als een van de beste lange afstand lopers van Nederland wordt gezien.

De Jong had een moeilijke race, waarin hij zich niet kon onderscheiden van de andere lopers. Hij eindigde als twaalfde, waardoor hij niet door mocht naar de finale.

Gelukkig was er nog goed nieuws voor de Nederlandse atletiekfans, want Sifan Schouten wist zich wel te plaatsen voor de finale. Schouten was de enige Nederlandse atleet die de kwalificatie wist te halen. Ze liep een sterke race en eindigde als tweede, waardoor ze zich kon plaatsen voor de finale.

Het is jammer dat De Jong niet mee kan doen aan de finale, maar Schouten staat er nu alleen voor. Er wordt veel van haar verwacht in de finale, waarin ze zal moeten laten zien dat ze echt een kanshebber is voor het winnen van het kampioenschap.

Het is nu afwachten of Schouten in staat is om haar prestaties van vandaag te herhalen in de finale. Als ze dat lukt, dan heeft Nederland weer een kampioene op de 3.000 meter.