Boeing, vliegtuigbouwer, bedreigd door hackers: 'Gevoelige data dreigt openbaar te worden'

Boeing, vliegtuigbouwer, bedreigd door hackers: ‘Gevoelige data dreigt openbaar te worden’

Boeing, de Amerikaanse vliegtuigbouwer, staat onder druk van hackers die gevoelige data willen stelen. De hackers hebben een aantal computersystemen binnengedrongen en dreigen de data openbaar te maken.

Volgens Boeing is er geen bewijs dat er persoonlijke informatie is gestolen. Maar de bedrijfsgegevens zijn wel in gevaar. De hackers hebben toegang gekregen tot informatie over vliegtuigontwerpen, productieprocessen en klantgegevens.

Het bedrijf heeft een team van experts samengesteld om de aanval te bestrijden. Ze proberen de hackers te traceren en de systemen te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Het incident is een waarschuwing voor andere bedrijven die kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Het is belangrijk om alle systemen goed te beveiligen en regelmatig te controleren op eventuele lekken. Ook moeten bedrijven hun personeel goed opleiden over hoe ze veilig met gegevens moeten omgaan.

Boeing heeft aangekondigd dat het bedrijf alle mogelijke maatregelen neemt om de gegevens te beschermen. Het bedrijf hoopt dat de hackers niet in staat zullen zijn om de data openbaar te maken.