Iranse tiener overleden na incident met zedenpolitie

Iranse tiener overleden na incident met zedenpolitie

Een tragisch incident heeft plaatsgevonden in Iran waarbij een jonge vrouw is overleden. Ze was slechts 16 jaar oud. Het meisje, Romina Ashrafi, werd vermoord door haar vader nadat hij had gehoord dat ze een relatie had met een man van 29 jaar.

Romina’s vader had de zedenpolitie ingeschakeld om zijn dochter tegen te houden. De zedenpolitie arresteerde Romina en bracht haar naar huis waar haar vader haar vervolgens vermoordde met een zwaard. Na de moord vluchtte hij de stad uit, maar hij is inmiddels gearresteerd.

De moord op Romina heeft veel ophef veroorzaakt in Iran. Er wordt gedemonstreerd tegen de zedenpolitie en er wordt gepleit voor meer bescherming van vrouwen. Er wordt ook gepleit voor een strengere straf voor daders van huiselijk geweld.

Het incident met Romina is helaas niet uniek. Volgens een rapport van Amnesty International zijn er in 2019 meer dan 300 vrouwen in Iran vermoord door hun familie als gevolg van wat bekend staat als “eergerelateerd geweld”.

Het incident met Romina toont aan dat er meer moet worden gedaan om vrouwen in Iran te beschermen tegen geweld en discriminatie. Het is belangrijk dat de regering maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat vrouwen in Iran veilig en gelijkwaardig kunnen leven.