Voormalig NAC Breda-aanvoerder Pablo Marí verlaat ziekenhuis na steekpartij

Voormalig NAC Breda-aanvoerder Pablo Marí verlaat ziekenhuis na steekpartij

Pablo Marí heeft zondag het ziekenhuis verlaten. De verdediger van Monza, in het verleden een jaar actief voor NAC Breda, raakte donderdag gewond bij een grote steekpartij in de buurt van Milaan.

Monza laat in een verklaring weten dat Marí nu een periode van complete rust krijgt. De 29-jarige Spanjaard werd vrijdag met succes geopereerd aan zijn verwondingen.

De verdediger van Monza werd donderdag in zijn rug gestoken door een verwarde man met psychische problemen. Er raakten in totaal vijf mensen verwond. Eén slachtoffer is inmiddels overleden.

“Ik heb geluk gehad. Een ander stierf voor mijn ogen”, reageerde Marí. “Ik duwde een winkelwagen met mijn zoon erin en toen voelde ik opeens een enorme pijn in mijn zij. Daarna stak die man een andere man in zijn nek.”

Marí werd in het seizoen 2017/2018 door NAC gehuurd van Manchester City. In Breda droeg hij de aanvoerdersband. Na zijn periode in Nederland belandde hij via Deportivo La Coruña en Flamengo in 2019 bij Arsenal. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan Monza.