Van Barneveld verliest van wereldkampioen Smith, Noppert gaat verder op het Europees Kampioenschap Darts

Van Barneveld verliest van wereldkampioen Smith, Noppert gaat verder op het Europees Kampioenschap Darts

Het Europees Kampioenschap Darts is in volle gang en de Nederlandse spelers hebben het goed gedaan. Raymond van Barneveld, een van de meest ervaren spelers, verloor helaas van de wereldkampioen Michael Smith. Maar er is goed nieuws voor de Nederlandse fans: Danny Noppert heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde.

Van Barneveld begon sterk aan de wedstrijd tegen Smith, maar uiteindelijk verloor hij met 6-4. Noppert daarentegen had geen moeite met zijn tegenstander, hij won met 6-1. Noppert is nu door naar de volgende ronde, waar hij het opneemt tegen de Schot Peter Wright.

Noppert heeft al eerder laten zien dat hij een geduchte tegenstander is. Hij won vorig jaar de World Masters en werd tweede op het World Matchplay. Hij is ook de huidige nummer twee van de wereldranglijst. Als hij zijn vorm kan behouden, zou hij een goede kans maken om ver te komen in het Europees Kampioenschap Darts.

De Nederlandse fans hopen dat Noppert verder gaat in het toernooi en misschien zelfs de titel wint. Als hij dat doet, zou hij de eerste Nederlander zijn die het Europees Kampioenschap Darts wint. Het zou een geweldige prestatie zijn en een grote boost voor de Nederlandse dartsgemeenschap.