Noppert wint EK darts-opener tegen UK Open-kampioen Gilding

De Nederlandse darts-sensatie, Michael van Gerwen, heeft een goede start gemaakt op het Europees Kampioenschap Darts. In de eerste ronde versloeg hij de Britse kampioen van de UK Open, Andy Gilding, met 5-3.

Het was een spannende wedstrijd, waarin Van Gerwen de leiding nam met een 3-1 voorsprong. Gilding kwam terug in de wedstrijd en maakte het spannend door de stand gelijk te trekken. Maar Van Gerwen bleef koelbloedig en won uiteindelijk de wedstrijd.

Van Gerwen was erg tevreden met zijn prestatie. “Ik ben blij dat ik deze wedstrijd heb gewonnen,” zei hij. “Het was een moeilijke wedstrijd, maar ik heb mijn best gedaan en het is me gelukt om te winnen.”

Van Gerwen is een van de favorieten voor de titel op het Europees Kampioenschap Darts. Hij heeft al vele toernooien gewonnen en is een van de beste spelers ter wereld. Als hij zo doorgaat, is hij een goede kanshebber om de titel te winnen.

De volgende ronde zal nog spannender worden voor Van Gerwen, want hij speelt tegen de Belgische kampioen, Dimitri Van den Bergh. Het belooft een interessante wedstrijd te worden en Van Gerwen zal er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen.