Meer dan twintig aanhoudingen en politie met stenen bekogeld bij feest in Amstelveen

Meer dan twintig aanhoudingen en politie met stenen bekogeld bij feest in Amstelveen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in partycentrum Diamant op een bedrijventerrein in Amstelveen. De politie heeft 24 mensen aangehouden. Agenten zijn met stoeptegels bekogeld en één persoon is met een auto op de politie ingereden.

Na middernacht zouden de eerste meldingen zijn binnengekomen dat iemand gewond zou zijn geraakt aan de Touwslagerij op bedrijventerrein Legmeer. Daar was een vechtpartij ontstaan tussen mensen die naar binnen wilden bij een feest en de beveiliging van het partycentrum.

Nadat enkele mensen die het feest wilden bezoeken boos waren geworden omdat ze niet naar binnen mochten, werd de politie ingeseind door de beveiligers. De politie kan niet zeggen waarom de bezoekers werden geweigerd. “Maar dit accepteerden zij niet”, stelt de woordvoerder. “Daarna escaleerde de situatie snel.”

De situatie was zo onrustig dat de politie besloot de Koninklijke Marechaussee in te schakelen ter ondersteuning. Ook zouden honden en een helikopter zijn ingezet.

Agenten zetten wapenstok in

Basisteam Amstelveen bevestigt op Twitter berichten van NH Nieuws dat agenten met stoeptegels zijn bekogeld en dat zeker één auto op agenten is ingereden. De politie roept buurtbewoners op zich te melden als ze kunnen getuigen of beelden hebben van de ongeregeldheden.

Volgens lokaal persbureau VLN Nieuws vormden agenten en marechaussees een linie. Met behulp van onder meer lange wapenstokken werden de onruststokers verdreven van het partycentrum, maar die trokken vervolgens de woonwijk in.



Vernielingen aangericht in wijk naast terrein

De onrust is volgens de lokale websites Amstelveenz.nl en Aanamstelveen.nl meerdere malen in de nacht opnieuw opgelaaid. Ook in Westwijk, een wijk naast het terrein, zouden flinke vernielingen zijn aangericht. De politie zou meerdere relschoppers hebben achtervolgd.

Burgemeester Tjapko Poppens noemt de gebeurtenissen in een reactie aan NU.nl “onacceptabel. Dat geldt zeker voor het geweld dat ze daarbij, tegen elkaar en de politie hebben gebruikt. Ook de vernielingen die in de openbare ruimte in Westwijk zijn aangericht, zijn ontoelaatbaar. Dit nemen we hoog op.”

Poppens beklemtoont dat de politie en de gemeente ook met de organisator van het feest en de exploitant van het partycentrum gaan spreken. “Verder wordt de schade zoveel mogelijk op de daders verhaald.” De gemeente kan nog niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Het partycentrum was zondag niet bereikbaar voor commentaar.