Pusic verliest bij debuut als Shakhtar-trainer tegen Barcelona in Champions League

De Oekraïense club Shakhtar Donetsk heeft woensdagavond een teleurstellende start gemaakt in de Champions League onder hun nieuwe trainer Luis Castro. De ploeg verloor met 0-3 van Barcelona in het Camp Nou.

De wedstrijd begon goed voor Shakhtar, dat een goede verdediging liet zien en de druk op Barcelona opvoerde. Maar in de tweede helft kwam Barcelona sterker uit de startblokken en scoorde twee goals in een korte tijd.

De derde goal kwam in de laatste minuut van de wedstrijd, waardoor de Oekraïense ploeg met lege handen achterbleef. De nederlaag was vooral teleurstellend omdat het de eerste wedstrijd was onder de nieuwe trainer Luis Castro.

Castro, die vorige maand aangesteld werd als opvolger van Paulo Fonseca, is een ervaren trainer met veel ervaring in het Oekraïense voetbal. Hij werd vorig jaar kampioen met Zorya Luhansk en heeft ook met succes gewerkt voor andere Oekraïense clubs zoals Vorskla Poltava en Metalurh Donetsk.

Hoewel de resultaten tegen Barcelona teleurstellend waren, is het te vroeg om te oordelen over Castros prestaties bij Shakhtar. Hij heeft nog veel werk te doen om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen, maar als hij dezelfde resultaten boekt als bij zijn vorige clubs, dan kan hij Shakhtar naar een hoger niveau tillen.