Dinosaurusvoetafdrukken gevonden op strand in Zuid-Engeland

Dinosaurusvoetafdrukken gevonden op strand in Zuid-Engeland

De afgelopen dagen hebben wetenschappers een opmerkelijk ontdekking gedaan aan de kust van Zuid-Engeland. Ze hebben dinosaurusvoetafdrukken gevonden die meer dan 125 miljoen jaar oud zijn!

De voetafdrukken werden gevonden in de buurt van de stad Bournemouth, waar ze werden blootgelegd door de stroming van de zee. De voetafdrukken werden gevonden in een kalksteenformatie die bekend staat als de Kimmeridge Clay.

De voetafdrukken zijn afkomstig van een groep dinosauriërs die bekend staan als de ornithopoda. Deze dinosauriërs waren ongeveer twee meter lang en hadden twee voorpoten en twee achterpoten. Ze waren herbivoren en leefden meer dan 125 miljoen jaar geleden.

De voetafdrukken zijn een van de best bewaarde dinosaurusvoetafdrukken die ooit zijn gevonden. Wetenschappers hopen dat de voetafdrukken meer informatie zullen geven over hoe deze dinosauriërs leefden en hoe ze zich verspreidden.

De ontdekking is een geweldige prestatie voor wetenschappers, omdat het bewijst dat er nog veel te ontdekken valt over de prehistorie. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over hoe deze dinosauriërs leefden en hoe ze zich verspreidden.