Na 140 jaar: Officieel Zweeds Woordenboek Voltooid

Na 140 jaar: Officieel Zweeds Woordenboek Voltooid

Na 140 jaar is het eindelijk gebeurd: het Zweedse woordenboek is voltooid. Het woordenboek, dat in 1882 begon, is nu het grootste woordenboek ter wereld. Het bevat meer dan 500.000 woorden en is daarmee het grootste woordenboek dat ooit is gemaakt.

Het woordenboek is een project dat door de Zweedse Academie van Wetenschappen is gestart. Het doel was om alle Zweedse woorden te verzamelen en te documenteren. De taak was enorm, maar na 140 jaar hard werken is het eindelijk voltooid.

Het woordenboek bevat niet alleen woorden, maar ook informatie over de geschiedenis van de Zweedse taal. Het bevat bijvoorbeeld informatie over hoe woorden zijn ontstaan, hoe ze zijn veranderd en hoe ze worden gebruikt.

Het woordenboek is een belangrijke bron van informatie voor mensen die Zweeds leren of die meer willen weten over de Zweedse taal. Het biedt ook een kijkje in de geschiedenis van de taal en de cultuur van Zweden.

Het voltooien van het Zweedse woordenboek is een prestatie waar de Zweedse Academie van Wetenschappen trots op mag zijn. Na 140 jaar hard werken hebben ze eindelijk hun doel bereikt en hebben ze een uniek stukje cultuur gecreëerd.