OM: ‘Geen bewijs van afluisteren journalisten in onderzoek naar Van Lienden’

De Nederlandse Openbaar Minister (OM) heeft bevestigd dat er geen bewijs is gevonden dat journalisten zijn afgeluisterd in het onderzoek naar de zaak van de verdachte Van Lienden.

De zaak van Van Lienden betreft een verdachte die wordt verdacht van het witwassen van geld en het omkopen van ambtenaren. Het onderzoek naar de zaak begon in 2018 en is nog steeds aan de gang.

De OM heeft bevestigd dat er geen bewijs is gevonden dat journalisten zijn afgeluisterd in het onderzoek naar de zaak. De OM heeft ook bevestigd dat er geen bewijs is dat journalisten zijn benaderd met het verzoek om informatie te verstrekken over de zaak.

Het is belangrijk dat journalisten hun werk kunnen doen zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze worden afgeluisterd. Het is een fundamenteel recht om vrij te kunnen berichten over belangrijke kwesties.

Het is goed om te weten dat er geen bewijs is dat journalisten zijn afgeluisterd in het onderzoek naar de zaak van Van Lienden. Dit betekent dat journalisten hun werk kunnen doen zonder angst voor represailles.