OM: ‘Geen aanwijzingen dat journalisten afgeluisterd zijn in onderzoek Van der Linden’

De Nederlandse Openbaar Minister, Ferd Grapperhaus, heeft aangegeven dat er geen aanwijzingen zijn dat journalisten zijn afgeluisterd in het onderzoek naar de vermeende corruptie van de voormalige minister van Justitie, Fred van der Linden.

Het onderzoek naar Van der Linden begon in 2018, toen de Nederlandse politie een onderzoek opende naar vermeende corruptie. De politie vermoedde dat Van der Linden betrokken was bij het verstrekken van informatie aan journalisten. Het onderzoek leidde tot een aantal arrestaties, waaronder die van Van der Linden.

Grapperhaus heeft nu bevestigd dat er geen aanwijzingen zijn dat journalisten zijn afgeluisterd in het onderzoek. Hij zei dat de politie alleen journalisten heeft benaderd om informatie te verstrekken en dat er geen sprake is geweest van afluisteren.

De bevestiging van Grapperhaus komt als een opluchting voor journalisten in Nederland, die bezorgd waren over de mogelijkheid dat hun telefoons werden afgeluisterd. Het is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd voor persvrijheid in Nederland.

Hoewel Grapperhaus heeft bevestigd dat er geen aanwijzingen zijn dat journalisten zijn afgeluisterd, blijft het onderzoek naar Van der Linden voortduren. Het is nog steeds onduidelijk of hij schuldig is aan het verstrekken van informatie aan journalisten. Het is daarom belangrijk dat het onderzoek wordt voortgezet om de waarheid boven tafel te krijgen.