Brazilië onthult oude rotstekeningen door droogte

De droogte in Brazilië heeft een schat aan oude rotstekeningen onthuld. Deze tekeningen zijn duizenden jaren oud en werden gemaakt door de inheemse bevolking van Brazilië. De tekeningen zijn onthuld door de extreme droogte in het land, waardoor het waterniveau in de rivieren is gedaald.

De tekeningen zijn gevonden in de staat Maranhão, in het noordoosten van Brazilië. Ze zijn gemaakt op rotsen langs de rivier Parnaíba, die door de staat stroomt. De tekeningen zijn gemaakt door de inheemse bevolking die de streek bewoonde voordat de Europeanen kwamen.

De tekeningen tonen verschillende dieren, zoals jaguars, slangen, vogels en vissen. Ook zijn er afbeeldingen van mensen, waaronder een man met een pijl en boog. De tekeningen zijn gemaakt met rode oker, wat een natuurlijk pigment is dat wordt gebruikt om kleur aan te brengen op rotsen.

De ontdekking van deze oude rotstekeningen is een belangrijke archeologische vondst. Het toont aan dat er in het verleden een levendige cultuur was in de streek. Het is ook een belangrijke bron van informatie over de inheemse bevolking van Brazilië. De tekeningen kunnen ons meer vertellen over hun levensstijl, hun godsdienst en hun geschiedenis.

Hoewel de droogte een ramp is voor veel mensen in Brazilië, heeft het ook geleid tot de ontdekking van deze oude rotstekeningen. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de inheemse bevolking van Brazilië en hun verleden.