Ten Hag leidt Manchester United naar eerste CL-zege dankzij Onana in slotseconde

Ten Hag leidt Manchester United naar eerste CL-zege dankzij Onana in slotseconde

Ten Hag leidt Manchester United naar eerste CL-zege dankzij Onana in slotseconde

De Champions League-finale tussen Manchester United en Ajax was een spannende wedstrijd die uiteindelijk geleid werd door de tactische genialiteit van Ten Hag. De Nederlandse trainer wist zijn ploeg naar de eerste CL-zege te leiden dankzij een spectaculaire redding van Andre Onana in de slotseconde.

De wedstrijd begon met een sterke start van Manchester United, die de bal meer in bezit had en meer kansen creëerde. Ajax begon echter steeds beter te spelen en kreeg steeds meer grip op het spel. Na een aantal kansen aan beide kanten, was het Ten Hag die de tactische genialiteit toonde. Hij bracht de Nederlandse keeper Onana naar voren als laatste verdediger en liet hem de bal afpakken van de Manchester United-spits.

Deze actie betekende dat Ajax de wedstrijd kon winnen, waardoor Ten Hag de eerste Nederlandse trainer is die een Champions League-finale wint. Deze prestatie is nog indrukwekkender als je bedenkt dat Ten Hag slechts twee jaar geleden bij Ajax begon als assistent-trainer.

De prestatie van Ten Hag was een geweldige prestatie, maar het was Onana die de wedstrijd in de slotseconde redde. Zijn actie betekende dat Manchester United geen kans meer had om de wedstrijd te winnen, waardoor Ten Hag en Ajax de eerste CL-zege konden vieren.

Ten Hag heeft met zijn tactische genialiteit en Onana’s redding Manchester United verrast en Ajax naar de eerste CL-zege geleid. Het is een prestatie waar Nederland trots op kan zijn en die voor altijd in de geschiedenisboeken zal staan.