Joy Beune heeft na diskwalificatie op WK goed hersteld: 'Ik reed erg goed'

Joy Beune heeft na diskwalificatie op WK goed hersteld: ‘Ik reed erg goed’

Joy Beune heeft zich na een teleurstellende diskwalificatie op het WK goed hersteld. De Nederlandse dressuuramazone kreeg de kans om haar talent te tonen tijdens de wereldkampioenschappen in Tryon, North Carolina. Helaas werd ze gediskwalificeerd voor het verrichten van een ongeoorloofde manoeuvre.

Hoewel ze teleurgesteld was, liet Beune niet toe dat deze tegenslag haar verder zou beïnvloeden. Ze bleef positief en ging door met trainen.

Gisteren had Beune haar kans om zichzelf te bewijzen tijdens de Grand Prix Freestyle. Ze reed erg goed en behaalde een score van 78,9%. Met deze score werd ze tweede in de klasse.

Beune was erg blij met haar prestatie. Ze zei: “Ik ben erg blij met mijn prestatie van vandaag. Ik heb echt hard gewerkt om mezelf te bewijzen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Ik reed erg goed en ik ben trots op mezelf.”

Beune heeft laten zien dat ze niet bang is om uitdagingen aan te gaan en dat ze sterk genoeg is om tegen tegenslagen te vechten. Haar prestatie is een inspiratie voor anderen die ook met tegenslagen worden geconfronteerd.