Man gestraft voor valse bommelding bij Paleis van Versailles

Man gestraft voor valse bommelding bij Paleis van Versailles

De Franse rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het maken van een valse bommelding bij het Paleis van Versailles. De man, die anoniem bleef, belde de politie op 12 juli 2019 en zei dat er een bom in het paleis was geplaatst.

De politie ging direct naar het paleis om de situatie te onderzoeken. Na een grondig onderzoek werd er geen bom gevonden. De politie begon vervolgens een onderzoek naar de persoon die de melding had gedaan.

Na een maand onderzoek kon de politie de man identificeren. Hij werd gearresteerd en vervolgens veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde dat de man een “ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid” had gecreĆ«erd.

De man had gezegd dat hij het deed als grap, maar de rechtbank was het daar niet mee eens. Ze zei dat de man zijn actie had moeten overwegen voordat hij de melding deed, omdat hij wist dat de politie er serieus mee zou omgaan.

Het Paleis van Versailles is een van de meest bekende monumenten in Frankrijk en wordt door veel toeristen bezocht. De valse bommelding veroorzaakte veel paniek en onrust bij de bezoekers en het personeel.

Deze zaak laat zien dat valse meldingen van gevaarlijke situaties ernstige gevolgen kunnen hebben. Het is belangrijk om te beseffen dat dit soort dingen niet als grap bedoeld moeten worden, omdat ze ernstige gevolgen kunnen hebben voor de openbare veiligheid.