Elon Musk wil snel en flink gaan snijden in personeelsbestand Twitter

Elon Musk wil snel en flink gaan snijden in personeelsbestand Twitter

Elon Musk bereidt een ontslagronde bij Twitter voor. De topondernemer nam het socialemediaplatform donderdag over voor 44 miljard dollar (44,15 miljard euro).

De miljardair heeft managers gevraagd lijsten op te stellen van medewerkers die ontslagen kunnen worden. Dat zegt een ingewijde tegen persbureau Bloomberg.

De ontslagronde zou nog dit weekend kunnen beginnen, meldde The New York Times eerder. De krant baseert zich op vier bronnen met kennis van de zaak. Een woordvoerder van Twitter reageerde zaterdag niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Eerder ontstond al bezorgdheid over massale ontslagen toen potentiƫle investeerders van Musk te horen kregen dat hij 75 procent van de werknemers wil ontslaan. Dat komt neer op 7.500 mensen. Musk ontkende later dat hij zo veel mensen zou ontslaan.

Musk heeft al een groot deel van het leiderschapsteam van Twitter ontslagen, inclusief de topman, de financiƫle directeur en twee senior juridische stafleden. De Tesla-baas is volgens ingewijden van plan om op korte termijn zelf de touwtjes in handen te nemen bij Twitter.

De ondernemer wil van Twitter “een bastion voor de vrijheid van meningsuiting” maken. Hij heeft onder meer gezinspeeld op de terugkeer van de van Twitter verbannen Donald Trump. De voormalige Amerikaanse president zelf zegt overigens niet te willen terugkeren op het platform.